Japan dag 4 – Tokyo e.o. Huurauto, mini roadtrip

Vandaag 20-05-2016, vroeg op want we moesten onze huurauto gaan ophalen, volgens google maps was het 20 min. lopen, of met metro en dan 10 min. lopen, we hebben uiteindelijk gekozen voor gewoon lopen want al met al ben je dan nog net zo lang bezig. We waren wat vroeg daar en besloten even te wachten, achteraf niet nodig maar we waren ruim een uur te vroeg. Uiteindelijk toch maar binnen gelopen.

Eenmaal binnen werden we ontvangen door een heel vriendelijk Japans meisje die naar gegevens vroeg en maar minimaal Engels kon. Dus we hebben een aantal vragen en opmerkingen met handen en voeten moeten uitleggen maar uiteindelijk is alles goedgekomen. Ze nam ons mee naar achteren waar een medewerker nog even met een doek de laatste schoonmaak deed. En ondertussen kregen we een inspectie van de auto rondom. Hij zag er tip-top uit, wat een focking brute bak is dat.

DSC_0141

Dicht bij de grond plaatsen we ons in de stoelen, we konden wegrijden, het meisje gaf nog even aan waar we konden tanken morgen bij het inleveren. En daar gingen we dan. Na wat random rijden wisten we niet echt waar we heen gingen dus ik gaf al aan dat we maar richting hostel even moesten rijden zodat we nog wat kleine dingen konden ophalen, en dat Paul even het telefoonnummer van “Star Road” kon opzoeken een tuning garage. Onderweg vond ik dat de auto nogal trilde maar wat bleek ik had de handrem er nog op (DUH!) Via de Senso-Ji poort vonden we onze weg naar het Hostel.

Eerst rende ik naar binnen (met de alarmlichten aan in een veels te smal straatje) daarna ging paul ff voor Wifi naar binnen om het tel nummer te fixen. In Japan navigeren ze met telefoonnummers. Laat het nu net zo zijn dat de navigatie dat telefoonnummer niet kon, en iets globaals er omheen pakte. We besloten die kant op te rijden. na een uurtje kwamen we aan op het navigatie punt echter geen “Star Road” te bekennen na wat rondjes te hebben gereden zag ik een andere Toyota Rental boer, en we besloten daar te vragen of hij wist waar het adres lag.

Ik loop die toko binnen komt er een Japanner, natuurlijk 1 die geen woord engels verstaat of spreekt dus met handen voeten en het adres op Paul’s mobiel gevraagd of hij het wist. Na wat kijken op zijn computer printen hij me een kaart uit. Ik bedankte hem en ging met paul op de navigatie kijken welke straten ongeveer synchroon liepen met die op de geprinten kaart. We hadden het, en reden er naartoe (was nog ruim een kwartier rijden dus als we dat niet hadden gedaan hadden we t nooit gevonden)

Op het zelf aangegeven punt was het ook niet te vinden, toen vond Paul een screenshot van de google maps van “Star Road” weer middels vergelijken het adres gezocht en Ja hoor we hadden prijs eindelijk waren we er dan. Een garage waar Paul hijgend tegen de raam aanzat toen we er voorbij reden. We parkeerde de auto en liepen er naartoe. Paul was net een klein kind in een snoepwinken, en om eerlijk te zijn ikzelf ook een beetje, Mooie auto’s, dik, breed super opgeknapt heel nice.

DSC_0142

We besloten te vragen of we foto’s mochten maken, met handen en voeten natuurlijk want ook deze konden amper Engels. Een ervan die we omgedoopt hebben tot Han (Ja, van fast en furious). Tikte iets in het Japans in google translate en daar kwam uitrollen of hij een afspraak vergeten had met ons. Lol, we gaven aan dat we alleen kwamen voor foto’s en deze mochten we dan maken. Supertrost liet een andere monteur zien wat er “under the hood” lag. Boh gek wat een afwerking. Na wat te hebben gefotografeerd besloten we verder te gaan we bedankt ze vriendelijk en gingen weer op weg.

DSC_0143

DSC_0151

DSC_0156

We besloten maar richting het plaatsje Nikko te rijden, dat bleek achteraf wat ver weg dus we besloten te rijden tot we iets van bos e.d. vonden. We zaten op de snelweg. BAM gelijk tol van 510 yen (+/- 5 Euro). En na niet al te verre tijd kwam weer een tol booth…. … We moesten hier weer een kaartje pakken, we keken elkaar aan en dachten het zal wel goed komen. Na wat te hebben gereden stopte we bij een tankstation omdat er alleen nog maar stad te zien was, en misschien hadden ze bij de “tanker” wel kaarten. Helaas niet dus…

We besloten een punt te pakken op de kaart iets naar rechts onder, maar natuurlijk pakte hij weer een snelweg, we besloten deze af te gaan. Want onze navigatie werkte perfect, alleen de knop tolweg vermijden en adressen invoer en POI’s zoeken was helaas In het Japans, en hebben we dus niet kunnen gebruiken omdat we niet wisten welke knopjes het waren :S Alles op de gok en tast. De navigatie verder voor het navigeren SUPER! echt beste navi die ik ooit heb meegemaakt. goede rijrichtingen, waaschuwingen voor tol en invoegend verkeer.

Maargoed we gingen de tolweg af, Hoppa 1300 YEN (+/- 13 Euro), binnendoor probeerde we te navigeren. Maar besloten uiteindelijk om te richting Daikoku futu te rijden. Hier zijn de meetings met tuning bakken enzo. Na wat binnendoor rijden liet de navigatie ons uiteraard weer via de snelweg gaan. En we besloten dit te doen, Maar wel via de Bay Shore Route, De “Wangan” op. In de japanse autoscene de snelweg die je moet hebben daarbij is Paul lid van de “Wangan Warriors” een club liefhebbers van Japanse auto’s. Dus kaasje, zelf vind ik het natuurlijk ook bruut.

Ondertussen nog een 2 tal tol betalingen moeten doen van 1300 yen (+/- 13 Euro), en toen waren we er bijna, Doordat ik het niet op tijd had gezien reden we het bordje parkeerplaats voorbij en stonden onderaan de afrit. We gingen op zoek naar de ingang van de parkeerplaats die nergens was te vinden :S Na wat op en neer te hebben gereden gingen we op een tankstation op zoek via de telefoon en navi naar iets te eten, het dichts bij zijnde was een KFC, daar maar heenrijden dan…

Ik de navigatie volgen komen we op een straat uit waar opeens een vet japans jochie aan het gebaren was dat we er niet in mochten en aan het schreeuwen, we besloten te draaien, mr. fattie hielp ons nog ff met aanwijzingen bij het draaien. En ik besloot een andere route te kiezen. uiteindelijk vonden we de KFC, daar wat gegeten en toen weer terug naar de Daikoku, onderweg nog wat dikke Japanse bakken gezien. Maar na een hoop op en neer rijden konden we de parkeerplaats entree echt niet vinden. We besloten richting “Daiba” te rijden, Daniel had aangegeven dat hier ook nog wel eens wat tuning meetings zouden kunnen zijn. Daarheen gereden natuurlijk weer Tol  moeten betalen, maar ook hier was nix :S

Zucht, We besloten maar om richting het hostel te rijden, het was een mooie dag geweest en we vonden het jammer maar ook prima zo. Onderweg hebben we ons nog gefascineerd over hoe dik de snelweg in Tokyo ligt en dat je er eigenlijk in Tokyo weinig van merkt, en nog wat tol mogen betalen. Aangekomen bij het hostel hebben we de auto op een parkeerplaats gezet bij het hostel (Betaald). We hebben uiteindelijk uitgerekend dat we hiervoor waarschijnlijk 5000 Yen kwijt zijn (50 Euro) en deze mogen we morgen gaan afrekenen bij een machine die alleen in Japans staat beschreven…. Ben benieuwd.

Achteraf gezien toen we in het hostel weer Wifi hadden bleek dat we toch echt de parkeerplaats bij Daikoku moesten hebben gehad maar dat daa uberhaupt pas vanaf 22:00uur iets te doen was, dus prima zo…

Boh gek vandaag hebben we hendig veel geld aan tol moeten betalen denk ongeveer wel een 60 euro, en dat je nu zegt de wegen zijn in top staat. Nope in veel gevallen te vergelijken met Belgie zelfs. Ochja we hebben het eens meegemaakt en t was met een dikke auto en we hebben toch een top dag gehad.

Morgen, Shinkansen naar Kyoto !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *