Japan dag 11 – Kyoto naar Fujikawaguchiko (Mt. Fuji)

Vandaag hebben we Kyoto vaarwel gezegd. En zijn ’s morgens met de Shinkansen eerst richting Tokyo moeten rijden om vervolgens daar de huurauto te halen.

In kyoto was het redelijk warm bewolkt maar toch ook zonnig. Uiteraard met die backpack en rugzak om erg warm maargoed het was toch alleen richting Kyoto Station. Uiteraard waren we te vroeg maar op zich niet erg om te kijken hoe in ieder geval het Shinkansen verkeer echt super geregeld is.

IMG_20160527_101949
U
iteraard weer met de signature finger in beeld 😉 Oepsie

Eenmaal in de trein hebben we de backpack bij de deur om de hoek gezet, en vervolgens op zoek gegaan naar onze plaatsen. Deze keer hadden we plaatsen gereserveerd waarvan 1 in ieder geval bij de raam was. Na een rit van 2 uur en 15 minuten ongeveer. en snelheden boven de 250km/u kwamen we aan in Tokyo op Tokyo station het was erg bewolkt en het regende een paar druppels.

Uiteindelijk na vragen, zoeken en navigeren kwamen we bij een bordje Toyota Rent uit waar uiteindelijk aanwijzingen stonden om bij de rental te komen die zich bevond in een parkeerplaats 2 verdiepingen onder de grond. Nadat alle formaliteiten gedaan waren konden we weer op weg.

IMG_20160527_140431
Ja deze keer een Blauwe 😀

De navigatie ingesteld en gaan met die wagen, kleine 2 uurtjes rijden met uiteraard de nodige tol (+/-2400 Yen, dus +/- Eur 24,00). Supermooie natuur als je eenmaal voorbij de stadsgrens bent. Helaas is het momenteel erg heiig dus Mt. Fuji kunnen niet echt zien. Bij het Hostel aangekomen kregen we uitgebreidde uitleg en de japanse gastheer heeft met verschillende kaarten o.a. restaurants en bezienswaardigheden aangewezen.

Bij dit hostel had ik een Ryokan Style kamer gereserveerd. Een Ryokan is een Japanse style kamer. Dus we slapen vanavond op een dun matras je op de grond en hebben echt een iconische Japanse feel.

IMG_20160527_163402

Op basis van de kaart zijn we dan ook naar Restaurant “Tetsuyaki” met teppan stijl eten gegaan, bleek uiteindelijk een klein tentje te zijn maar het eten was erg goed te pruimen. Daarna weer terug naar het hostel om mijn blog te typen.

IMG_20160527_175753

Vandaag geen hele lange maar ik heb ook weinig foto’s en vandaag was het voornamelijk transporteren. Morgen hoop ik wat meer te hebben als we Fuji Roadtrip gaan maken 😀 Hopelijk is het helder weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *