Japan dag 12 – Mt. Fuji Road Trip

Vanmorgen opgestaan en gelijk eerst maar even naar de seven eleven gereden om daar wat drinken en eten te halen. Toen Paul moest gaan afrekenen had hij ook nog prijs in een loterij. Hij had een soort van Drinkyoghurt gewonnen 😀 lol.

Aangezien het weer nogal heiig was besloten we eerst Mt. Fuji op te rijden in de hoop dat het op Level 5 wel helder was. Voordat we de berg op mochten moesten we eerst tol betalen, 2100 Yen (+/- 20 euro). En toen mochten we de komende 24 km naar boven rijden. Uiteindelijk kwamen we op Level 5 aan, het hoogste waar je met de auto mag komen.  Hier zijn we uitgestapt, hebben we wat rondgelopen in de winkeltjes en zijn toen weer terug naar onder gereden.

DSC_0371

Op de terugweg kwamen we weer over het stuk muziek weg, Ja de Japanners hebben het asfalt zo gestort dat als je er met de auto overheen rijdt er een liedje te horen is (mijn vermoedde is dat het het japanse volkslied is), Eigenlijk best vet van die gekke japanners 😉

DSC_0381

We besloten naar een bepaald forest te rijden maar onderweg kwamen we een bordje tegen met lava cave / Wind Cave. Dit leek ons ook vet dus zijn we daar eerst heen gereden. Na 2 minuten door het bos te hebben gewandeld kom je uit bij grot waar je naar onder moest lopen. Elke stap die je naar onder maakte voelde je het koeler worden. In de grot stond zelfs ijs, en was te zien hoe de lava de grot had gecreëerd.

DSC_0401

Nadat we dit allemaal hadden gezien en nog wat foto’s van de omgeving hadden gemaakt gingen we op zoek naar het forest maar deze kregen we niet gevonden. We besloten daarom maar door te rijden naar de Shiraito Falls en op de terugweg nog eens te proberen met het bos.

DSC_0428

DSC_0437

Na het parkeren bij de watervallen zijn we gelijk gaan lopen om deze te zien. Eerst kreeg je een grote waterval die je alleen van boven kon bekijken maar iets verder kregen we trappen met onderaan verschillende plekken waar we de watervallen konden fotograferen. Toen we hiermee klaar waren zijn we via de ander kant omhoog gegaan waar je uiteindelijk bij een shrine bovenaan de waterval uitkwam.

DSC_0464

We reden terug om nog eens naar het bos op zoek te gaan, deze keer met behulp van maps. Maar we kwamen uit bij een vogel park. inmiddels was de mist wat opgetrokken rond Mt. Fuji en besloten we niet naar het vogel park te gaan (er stonden wat mij betreft ook niet echt boeiende vogels op) We zjn vervolgens om Lake Saiko gereden

DSC_0490

En uiteindelijk verder om Lake Kawaguchiko gereden om daar af en toe te stoppen om foto’s te maken van Fuji. Eenmaal bijna terug bij het hostel besloten we op zoek te gaan naar de plaats waar de iconische foto van Fuji met de toren zou zijn gemaakt. We hebben de plaats gevonden.

DSC_0481

Allemaal weggetjes binnendoor uiteindelijk een stukje berg op. We hebben de auto maar neergezet om een parkeerplaatsje. En zijn verder gelopen. We kwamen bij een trap uit die omhoog ging en hebben deze volledig beklommen (GVD +250 treden) om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat je ook met de auto naar boven kon :S Maargoed. Boven aangekomen stond inderdaad de toren er en konden we mooi ook zo’n iconische foto maken. Mt. Fuji was wel te zien maar we hadden gehoopt dat hij beter zichtbaar was geweest,

DSC_0510

We kregen langzaam honger en zijn dus al de treden weer omlaag gelopen en in de auto gestapt om naar “Kasaku” te gaan. Een traditioneel Japans restaurant met lokale specialiteiten. We hebben er beide Boar Houtou gepakt. Een dikke vette pan soep met een sjitload en groente, dikke platte noodles en in ons geval Wild zwijn vlees. Het was super lekker alleen ram veel.

IMG_20160528_173447

Toen we buiten kwamen van het eten zagen we dat nog iemand met dezelfde auto naast die van ons had geparkeerd 😀 erg grappig.

IMG_20160528_180342

Voldaan van het eten zijn we terug naar het hostel gegaan om te douche en te chillen. Morgenvroeg eruit om hopelijk Mt. Fuji wat beter te zien 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *