Japan dag 13 – Mt. Fuji Road trip (2) en Terug naar Tokyo

Vandaag vroeg opgestaan in de hoop dat het beter weer zou zijn geworden, en jawel hoor ik werd wakker met een dosis zonlicht waar je u tegen zegt. Nu maar duimen dat Fuji  wel zichtbaar is vandaag. Snel aangedaan uitgecheckt. En naar buiten om de auto in te stappen en om te kijken of Mt. Fuji in het zonnetje stond. En jawel hoor, we hebben geluk Zonnig en geen mist.

DSC_0528

We zijn eerst terug gereden naar het punt waar we als laatst de iconische shots hebben gemaakt. Deze keer zijn ze nog beter en mooier gelukt, na bewerking denk ik zelfs canvas waardig. Daarna besloten we om nog eens langs de 2 lakes te rijden en te kijken of we ook hier betere shots konden maken nu Mt. Fuji beter te zien is en het zonnig is.

DSC_0543

DSC_0584

na de 2 lakes gehad te hebben besloten we langzaam richting Tokyo te gaan, met een omweg. Vanuit de kaart gezien gingen we rechts langs Mt. Fuji af (we kwamen van bovenaf) waar ook een meer zou moeten liggen. Helaas bleek dat ze de route van het meer in zijn geheel hadden afgezet voor een of andere marathon (Gekke, met 27 graden rennen…)

DSC_0602

Dus we gingen kijken op mijn lijstje en besloten eens naar de fuji speedway te rijden. Ook al zou er nix loos zijn. We konden in ieder geval wat foto’s maken. Het bleek niet ver te zijn van de plek waar we waren. We waren er eigenlijk zo. Poorten waren dicht en er was een of ander porsche evenement maar daar hadden wij geen last van 😉 Aan de ene kant poorten van Fuji Speedway 90 graden aan de andere kant Mt. Fuji 😀

DSC_0597

Na de Fuji Speedway was het 11:30 en we konden in Tokyo toch pas op de kamer om 15:00uur. Dus ik besloot weer op mijn lijstje te kijken waar Odawara opstond, ik kon me vaag herinneren dat daar een kasteel zou moeten staan. Dit bleek een uurtje rijden te zijn.

DSC_0608

Na een uurtje waren we in Odawara bij the castle grounds, auto geparkeerd en aangelopen. weer een grote muur eromheen. Eenmaal door de poort kwam je op een groot plein uit met iets verderop het kasteel. Heel Vet! Aan onze linker zijde stonden nog wat Samurai. Die ik incognito op de foto probeerde te krijgen.

DSC_0622

Tot opeens een van de samurai vroeg of we op de foto wouden met ze. We keken elkaar twijfelend aan. Toen zei ze (ja, samurai zijn eigenlijk mannen, maar dit was een vrouw) it is free. Hollanders dat we zijn besloten we het te doen 😀 Supervet 😀 Na nog wat foto’s te hebben genomen zijn we terug naar de auto gegaan.

DSC_0631

En verder onze weg vervolgt naar Tokyo, waar we onderweg weer een hoop dikke bakken en dikke tol hebben moeten betalen… Uiteindelijk in Tokyo aangekomen hebben we de tassen gedropt en de rental GT86 teruggebracht. Zodat we lekker zonder bagage terug naar het hostel konden.

Qua eten vandaag geen culinaire hoogstandjes maar gewoon een macdrek. Morgen hopelijk Sushi !!!! (voor het eerst dat we in Japan zijn…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *