Japan dag 2 – Tokyo – Senso-ji en Ueno Park

’s morgens / ’s nachts om 4 uur wakker worden van je Jet Lag is niet leuk, we hebben ons erdoorheen weten te werken en zijn uiteindelijk om 9uur opgestaan om vervolgens lopend vanuit het hostel richting Senso-ji te lopen.

DSC_0030

Daar aangekomen was het al erg druk overal jeugd en locals en hier en daar een enkele toerist. Eerst een boog met een grote lampion en ernaast 2 beelden dan een markt met veelal toeristische zwik en daarna een grotere variant van de eerdere boog met ook weer 2 beelden. Waar uiteindelijk een grote tempel te zien was en aan de linkerzijde van de poort een tempel toren. Lekker cliché wat foto’s van gemaakt natuurlijk. Naast de tempel bleek een klein tuintje te liggen met een vijver erbij met hierin Koy’s. Na wat te hebben rondgezworven, en Paul die eenmaal op de foto werd gevraagd door en met een Japanner, en daarna nog eens met een Japanse dialoog aanging met een zwerver die iets teveel sake had gezopen, besloten we iets te vreten te gaan zoeken.

IMG_8174

Op een kaartje wat we kregen bij het inchecken van het hostel zag ik een toko waar ze ramen verkochten, door de kaart hadden we het snel gevonden het was wel alleen maar een deur met een trap naar onder. We zijn omlaag gelopen waar we voor een schuifdeur stonden die niet open ging, althans waar ik niet op het knopje drukte waardoor de deur open ging :S. Eenmaal binnen Kwam een Japans vrouwtje naar ons van alles vertelde waar we natuurlijk niets van verstonden maar uiteindelijk wist ze ons duidelijk te maken dat we aan de automaat onze keuze moesten maken. Na dit gedaan te hebben kregen we een briefje en moesten nog een aantal keuzes omcirkelen (waaronder: sterkte van smaak, hoeveelheid olie, met of zonder knoflook en nog een paar anderen). En ook gaf ze aan dat achter ons een dispenser met water stond die we gratis konden gebruiken voor drinken.

IMG_20160518_110706

Niet veel later kregen we onze Ramen. Een lekker hartige soep met ramen noodles, en 3 lapjes varkensvlees. Het smaakte super. Ondertussen had ik ruzie bij het pakken van water waardoor een andere Japanse bezoeker, Paul en ikzelf in een deuk lagen. “Weet ik veel hoe zo’n water tappert werkt…”. De ramen waren heerlijk en voldaan zijn we weer verder op pad gegaan.

Met de metro richting Ueno station om daar vervolgens Ueno Park in te gaan, een soort van central park in Tokyo, met een meertje, natuur en de nodige musea. Na wat te hebben rondgezworven en uiteindelijk na wat zoek werk bij het meertje te zijn aangekomen besloten we naar het National Museum te gaan. Terwijl we er heen liepen zoekende naar schaduw heb ik men harses wat verbrand. Boh gek, hendig warm (25-28 graden). Bij het museum aangekomen bleek het vandaag museum dag te zijn en hoefde we niet te betalen voor het bezoek (WIN!)

IMG_8197

In het museum hebben we grote collecties, katana’s, beelden, potten en decoraties gezien allemaal uit het oude Japan, vet om te zien. Tijdens het bezoeken van een zaal liepen we een hoek om en begeven moment een slag. BAM. Ik kijk, Paul had nog nix door, zit daar een vrouw gehurkt die een beeldje recht zet… Ja, een museum stuk, WTF hoe krijg je het voor elkaar. Een hoop Japans getier kwam eruit, waar ik uit op meende te maken dat ze haar man die 5 meter verder op de schuld gaf. Uiteraard 😉 Paul had het nu ook in de gaten en samen liepen we proestend verder. Na dit alles zijn we langzaam richting hostel te gelopen. En zijn nadat we wat gechilled hadden op de kamer gaan eten.

We besloten vlak bij het hostel een klein tentje te proberen waar de dag ervoor veel mensen zaten, en waar ik op het kaartje van de hostel meende “Beef Bowl” te hebben gezien. Toen we binnen waren en verwezen werden naar een tafel waar we uiteindelijk op kistjes moesten gaan zitten met een kussen erop en een menu kaart kregen bleek al gauw dat mijn aanname niet geheel correct was. Op de kaart stond alleen vis. We hebben uit fatsoen daar toen maar wat gekozen, zalm sashimi met een cola, niet veel maar we vonden dat we het niet konden maken om weg te lopen. Ondanks dat de obers opeens wel erg veel plezier leken te hebben. (volgens mij zeiden ze kijk daar heb je weer 2 malloten)

De sashimi werd voorgeschoteld, Paul begon al te worstelen om de stukken vis tussen de chopsticks te krijgen en uiteindelijk belandde deze dan ook in het bakje met soja saus. Ik lachen maar niet veel later gebeurde mij hetzelfde. Niet alleen door onze onkunde met de stokjes maar ook omdat de vis erg mals en zacht was. Uiteindelijk hebben we betaald en de mensen vriendelijk bedankt, en zijn verderop toch maar weer naar de macdrek gegaan om nog wat extra eten te nuttigen.

DSC_0082
DSC_0099
(Hierboven 2 foto’s van de night shot)

Toen het donker werd besloten we terug te gaan naar de Senso-ji tempel en bogen. Deze keer via de metro (toch wat sneller) alleen kwamen we erachter dat Kuramae 2 stations heeft (2 verschillende routes en bedrijven). hier kwamen we achter door aan de ene kant het station binnen te gaan en aan de andere kant door het volgen van de borden er weer uitkwamen. Deze borden wezen wel weer verder de weg af waar uiteindelijk een andere gebouw was +/- 300m verderop waar het andere station lag. En hebben daar de metro gepakt naar asakusa om daar een paar vette night shots te maken van de tempel en bogen met statief e.d. Deze zijn mijn inziens erg goed gelukt.

Op de terugweg naar het hostel heb ik me nog eens een “undefinable labeled” flesje meegenomen om te proberen maar bij het hostel aangekomen was dit niet de beste keuze gadverdamme wat een ranzig troep. En nu ben ik dit item aan het tikken waarna we gaan pitten om morgen weer fit te zijn om o.a. naar de imperial palace te gaan.

Spreek je later, homies 4 life 😉

 

One thought on “Japan dag 2 – Tokyo – Senso-ji en Ueno Park”

  1. Hoi Dave, ja, ik heb je verhaal met smaak zitten lezen. Je verteld het met humor. Ben benieuwd wat je nog allemaal mee gaat maken. Jullie zoeken dus alles zelf uit. Dan kun je tenminste zelf het tempo bepalen.
    In China was alles geregeld. Eigenlijk te veel, maar wel heel interessant. Ik kan me indenken wat jullie allemaal zien, die “rare Japanners” (jullie zijn natuurlijk rare Europeanen) en fanatiek dat ze kunnen zijn! Alles is nieuw, die andere cultuur, die tempels, rijkdom en armoe, wolkenkrabbers en hutjes, die verschillen, ik vind dat genieten, het kan zoveel anders als wat wij gewend zijn en daar is niets mis mee. Ik ga je volgen, geniet ervan en fijne rei, Thei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *