Japan dag 3 – Tokyo – Imperial Palace Grounds, Shibuya crossing en Akihabara

Eerst een kleine inleiding voordat ik ging vond ik het nodig om nieuwe wandelschoenen te kopen en ik wou deze inlopen, heb ik dit gedaan een week voordat ik naar Japan zou gaan. Wat doe ik dan ook nog eens geen wandelsokken en blijkbaar had ik 1 schoen dus ook niet goed zitten :S. Gevolg dikke vette blaar die op mijn weg naar Japan dus nog niet geheeld was (Ik wil Carlijn en Kitty bedanken voor alle zorgen omtrent deze wond.). Door deze wond loop ik nu dus met een gaasjes en zo mank als het maar zijn kan…

Vandaag dag 3, heb ik mijn “oude” wandelschoenen aan gedaan met de wandelsokken, dit omdat ik gister al een beetje het gevoel had dat er blaren onder de voet zaten aan te komen. Vol goede moet zijn we naar station Otemachi gereden, omdat ik op de kaart had gezien dat deze dichterbij het Imperial Palace lag. Op het station aangekomen zijn we de pijlen naar de uitgang gaan volgen en kwamen helaas uit in Tokyo station, Ja sommige metro stations liggen ook verbonden onder de grond aan elkaar. Wij naar de uitgang waar we gelijk tussen de wolkenkrabbers stonden.

DSC_0106

Ja waar moet je dan opeens naartoe, gelukkig met wat orienteren via een telefoon app en borden kijken. Vonden we de weg naar het Imperial Palace. 10 tot 15 min onderweg ernaartoe komen we langs de uitgang van metro station Otemachi (Bedankt Tokyo ;)) uiteindelijk kwamen we bij een soort buiten muur van de palace ground en weer een stuk verder bij de binnen muur beide met grachten eromheen. Op de binnenmuren stond op een punt een Japans torentje.

DSC_0121

Verder door lag een poort met een brug deze werd bewaakt door een paar Japanse politie mensen dus daar konden we er niet in, een poort verder hetzelfde verhaal, toen hadden we de halve buitenmuur gehad en kwamen bij nog een poort uit, maar ook deze was helaas dicht. Jammer, we hebben hierdoor niet the Imperial Palace grounds kunnen bezoeken maar wel mooie foto’s van de muur en poorten kunnen maken.

We besloten naar Shibuya crossing te gaan maar helaas was een metro station wat ver weg dus hebben we uiteindelijk nog een stuk moeten lopen om bij een uit te komen. natuurlijk moesten we overstappen om daar te komen dus dit weer gedaan en uiteindelijk kwamen we bij station Shibuya uit, die gekoppeld leek te zijn aan een soort waren huis. dus we zijn via roltrappen naar onder gegaan en bij de eerste uitgang naar buiten gelopen, alleen voelde dit wat fout en na de App er weer bij te hebben gepakt kwamen we tot de conclusie dat we de uitgang tegenover degene moesten hebben waar we stonden.

Shibuya Crossing was gelijk bij deze uitgang te vinden, Boh gek wat een Herrie, toeters bellen, vrachtauto’s met lcd displays erop die reclame maken voor dance parties etc. Wij de crossing over naar de Starbucks want ik wou een bak koffie en ondertussen filmen hoe we over staken :S helaas had ik hem op foto’s maken staan dus ik besloot om op de terugweg nog eens te proberen en dit was gelukt zoals in mijn vorige post te zien was 😉

Nu de weg terug van de ene kant van tokyo naar de andere, het liefste met zo min mogelijk overstappen. Nou we hadden een route gevonden 1x overstappen. Kaartje gehaald voor de eerste rit van 2 stations, aan een japanse gast van de spoorweg gevraagd of dit goed was en deze knikte ja. Helaas, werd pijnlijk duidelijk dat dit niet het geval was toen we door de poortjes wouden bij het overstap station. Een vriendelijke japanse spoorweg gast vroeg ons waar we vanaf kwamen en waar we heen moesten en hij hielp ons door onze kaartjes in te nemen en ons nieuwe te geven die wel goed waren. Hiermee zijn we verder kunnen gaan.

Aangekomen bij het hostel verrekte ik van de pijn aan mijn poten. En jawel hoor buiten de blaar op mijn hak ook 2 blaren aan de linkervoet waarvan 1 grotere en 1 aan de rechtervoet. Lekker dan of dit nu komt door het scheef lopen of toch omdat ik geen loopvlees heb weet ik niet maar K*T is het wel…

803918_638386016178909_1494501094_n

Als avondeten besloten we voor een “Beef bowl” te gaan, dit stond op het kaartje dat we van het hostel hadden gekregen. We kregen een glas water en onze bestelling werd opgenomen. Uiteindelijk vroegen we ons af of het wel water was want het was hendig ranzige sjap. Toen het eten kwam was dit al gauw vergeten. Gyudon, Beef bowl is dus rijst met erboven reepjes beef vlees met ui. En je kon er dan zelf nog een topping op laten doen, ik had lente ui erbij. Het smaakte goed al hebben we wel zitten stoeien met de chopsticks en rijst 😀

DSC_0128

Na het eten wouden we Akihabara eens gaan opzoeken, echter werd het een metro en soort van trein als aansluiting beide maar 1 station, maar het kon niet anders. Ook hier gingen we de mist in met de kaartjes omdat het poortje overliep in het nieuwe station. Ook hier werden we verder geholpen door een vriendelijke spoorweg medewerker. Die ons liet zien hoe je een ticket kon aanpassen (fare adjustment). Erg makkelijk. En we konden op weg.

DSC_0129

We liepen Akihabara station naar buiten overal was licht maar we wisten niet waar we waren of waar nou het eigenlijke neon en manga feest te vinden was, maar na wat rondlopen en weggetjes gokken kwamen we er uit. Ook weer een herrie en een licht erg vet, je wordt er doodgegooid met Manga spul enzo. Na wat te hebben rondgelopen en wat foto’s te hebben gemaakt besloten we om een winkel(toren) binnen te gaan, we waren bij etage 7 toen het 20:00 uur was en alles langzaam ging sluiten. Manga figuren, manga game cards, manga boeken, modelbouw, Airsoft etc. allemaal alleen al in 1 van de winkeltorens en we hadden het nog niet eens volledig gehad. Akihabara leek langzaam te sluiten dus we besloten terug te gaan.

DSC_0133

Bij het teruggaan was het erg druk een hoop zakenlui die ook naar huis gingen. Ik heb echt respect gekregen voor het metro/treinen netwerk in Tokyo echt alles prima geregeld, en de mensen ook niet te geloven allemaal in rijden voor de plaatsen waar de deuren open gaan, op de roltrap links staan en aan de rechterkant lopen de mensen die sneller willen. En dit allemaal zonder te trekken duwen of tieren.

Toyko respect, Japanners respect, echt vet…

Morgen gaan we huur auto halen en 1 dagje toeren en hopelijk de Japanse tuning scene ontmoeten 😀

One thought on “Japan dag 3 – Tokyo – Imperial Palace Grounds, Shibuya crossing en Akihabara”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *