Japan dag 5 – van Tokyo naar Kyoto

Na ’s nachts slecht in slaap te zijn gekomen, was ik toch voor de wekker op. We moesten uitchecken en auto terugbrengen. Na alles in onze tassen te hebben herpakt en het beddengoed af te hebben genomen gingen we naar de balie om daar uit te checken. Ik als autist natuurlijk 30min gerekend, bleek achteraf 2 minuten te zijn. Onze tassen even in de auto gelegd en daarna even geld pinnen voordat we vertrokken richting rental.

We moesten natuurlijk ook het parkeren nog even betalen, buiten een hoop japanse tekens bleek dit heel makkelijk te zijn. Gewoon het paal nummer invoeren, en de machine toont het bedrag. Dit was 3100 Yen. (+/- 31 EURO).

IMG-20160521-WA0028

Voordat we de auto konden droppen bij de rental moest deze eerst afgetankt worden, gelukkig lag de “tanker” ernaast. We kregen instructies van de pomp bediende hoe we moesten parkeren en vanuit een slang die in de lucht hing. Tankte de pomp bediende de GT86 vol. Naast ons konden we tijdens het wachten mooi kijken naar een brute Mazda RX-7 FD :D. Toen onze GT86 vol was kregen we het bonnetje. 2300 Yen voor +/- 19 liter premium benzine. (De benzine die we hebben verstookt was dus goedkoper dan het parkeren :S (en minder dan de helft van de tol) De GT86 afgeleverd, en we konden praktisch gelijk verder. Helaas deze keer met 2 tassen…

Na een kilometer te hebben gelopen kwamen we bij station Akihabara aan waar we de trein namen richting Tokyo station om daar uiteindelijk Shinkansen tickets te kopen. Na die paar dagen hebben we langzaam in de gaten hoe de metro’s en treinen werken in Tokyo. Eigenlijk best makkelijk…

Bij Tokyo station kochten we de tickets voor de Shinkansen (Bullit Train), hier konden we kiezen voor reserved seats, dit hebben we uiteindelijk wel gedaan en achteraf gezien ook maar goed ook want van de 15/16 wagens waren er maar 3 niet gereserveerde van. Met als gevolg dat we waarschijnlijk geen plaats hadden gehad. Wel even een bedrag moeten afrekenen +/- 14000 Yen, maar een vliegticket was duurder en minder snel.

IMG_20160521_123932
[Ja mensen, een dikke vinger aan de linker kant ;)]

De reis zelf was super, comfortabele stoelen met veel beenruimte (veel meer als in het vliegtuig), de mogelijkheid om de rugleuning in te stellen. In vergelijking met onze NS wagons ook superstil. En het spoor bij bochten ligt vaak gekanteld voor de snelheid. Hij gaat supersnel, heb het willen meten maar kreeg geen GPS signaal in de trein helaas. 2 uur en 18min duurde de reis.

IMG_20160521_124024

Aangekomen op station Kyoto was het F*cking warm, 29 graden. En moesten we met onze 2 tassen p.p. nog een stuk lopen naar het Hostel. Was maar een kleine kilometer maar het voelde als 3. Boh gek, Lekker met die blaartjes allemaal. Na gearriveerd en ingecheckt te zijn moesten we nog wachten tot 15:00uur dus hebben we wat te snacken en drinken gepakt aan de Hostel Zen Bar. En Paul de “Grammar Nazi” heeft nog wat fouten in de vorige verhalen aangehaald. Of ik deze ooit verbeter weet ik niet maar bij deze excuses voor de foutjes 😉  (Paul: En terecht!)

Eenmaal op de kamer hebben we ons even gedoucht, op deze kamer hebben we eigen douche en w.c. Ik had op TripAdvisor een restaurant gevonden met 5 sterren die net om de hoek lag en door de foto’s die erbij stonden was ik verkocht. We besloten er heen te gaan.

IMG-20160521-WA0030

IMG-20160521-WA0031

Echt om het hoekje lag de tent, die je als je van buiten keek in Nederland zo voorbij zou lopen. Binnen werden we begroet door een van de Japanse koks, die eens voor de verandering wel goed Engels sprak. Na wat drinken te hebben ontvangen, vertelde de kok ons wat voor vlees het allemaal was en waar het vandaan kwam (welk gedeelte van de Wagyu koe). Na een menu te hebben bestelt gingen we een beetje onwennig aan de slag. Het vlees werd voor je neus gesneden. En deels gemarineerd (o.a. chef specials 😉 focking lekker)

IMG_20160521_172458

IMG_20160521_173950

Boh gek, dat vlees was meesterlijk, mals, zacht, vet dat eraan zat proefde je niet eens. Ik denk dat we hier nog wel eens gaan eten deze trip…

Na te hebben betaald gingen we terug naar het hostel om ons eerste wasje te doen. Ja mensen jullie lezen het goed ik aan de was. Maar gelukkig is het in dit geval makkelijk 2 stickers met nummer 1 en 2 erop, en de instructie “sprinkle washing powder” en push 1 -> 2. (Ik flikkerde het poeder er gewoon op, gelukkig verbeterde Paul me door te zeggen dat het verspreid moest worden, Thanks m8!)
En nu zitten we dus te wachten daarop, Morgen weer lopen en cultuur snuiven…

3 thoughts on “Japan dag 5 – van Tokyo naar Kyoto”

  1. Leuke blog!
    Wij willen ook gaan eten in dat restaurant en zijn tot en met zondag in Kyoto.
    Zou je ons de naam van het restaurant kunnen doorgeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *