Dag 10 – Koyasan (Monniken)

Scoreboard
Ruitenwisser aan i.p.v. richtingaanwijzer: 0    YEEY!

Na te hebben uitgechecked in ons appartement, middels een briefje in het engels en japans (vertaald vanuit het engels) hebben we de eigenaren bedankt en het parkeergeld overlegd. We hebben een heel stuk urban gereden vandaag om uiteindelijk in een meer bosrijk gebied te komen.
Zoals jullie in de vorige post (sneak preview) kunnen zien is het een geweldig slingerende bos-berg route.

Bovenaan de route werden we begroet door een huge-ass temple, die volgens mij een kopie is van die in Tokyo staat. Hier hebben we dan ook even foto’s van gemaakt.

Toen op zoek naar ons verblijf, het was moeilijk te vinden maar hierdoor kwamen we langs een ander tempel gebied dus besloten daar ook te stoppen en te fotograferen. Dit ook omdat het nog geen 15:00uur was en we dus nog niet konden inchecken.

De ene tempel na de andere geweldig van gekleurd tot alleen hout, ik en ik denk Paul ook hebben onze ogen uitgekeken. Inmiddels zat het al dicht tegen 15:00uur aan dus we zijn ons gaan inchecken bij ons onderkomen.
Op het eerste gezicht leek het een Ryokan (typische japans verblijf) te zijn, maar op de eerste etage van de main building was een gebedsruimte die we de dag erna zouden zien. Verder erg rustgevend ramen konden open heerlijk (enige nadeel waren dat er wat mieren rondliepen.

’s avonds kregen we een typisch vegetarisch monniken eten, Sommige dingen erg lekker maar ook zaken die ik persoonlijk niet persee nog eens zou eten. Maar leuk om een keer te hebben meegemaakt, ze hadden ook een beschrijving erbij gedaan wat alles was.

De volgorde konden we zelf bepalen maar ik keek tegenover me waar een Japans gezin zat, om af en toe een beetje af te kijken hoe zij dit deden. 1 ding weet ik wel vegetarisch word ik niet !

’s avonds besloten we nog even naar de grote tempel te gaan om bij zonsondergang foto’s te maken. Daarna zijn we terug gegaan om snel te gaan pitten omdat we morgen weer vroeg op moeten (6:30) voor het ochtendgebed… We zijn benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *