Dag 5 – Shirakawago & Kanazawa

Scoreboard
Ruitenwisser aan i.p.v. richtingaanwijzer: 1
Even vergeten dat ze hier links rijden: 1

Vandaag de “The Usual”, opstaan, eten halen bij 7eleven en verder naar de volgende bestemming. Voor het parkeren waren we deze keer wat meer kwijt 1600 Yen. Maargoed midden in de stad, 5 meter van hostel mogen we niet klagen.

Onderweg weer mooie route gehad, door bossen, en langs een stuwmeer.
We zijn eerst op weg naar het 250 jaar oude Shirokawago dorp, waar nog steeds mensen wonen en een world heritage site is. Eerst naar een view point gegaan om een bovenaanzicht te krijgen van het dorp en daarna naar beneden het dorp in gegaan. (helaas nog geen foto, heb niets met mobiel hier gemaakt)

Misschien dat ik wat verwend ben geworden de afgelopen dagen met onze bezienswaardigheden maar het was wel mooi, maar ik had er persoonlijk wat meer van verwacht. Des al niet te min even goed chic hoor…

Nadat we hier hebben rondgelopen zijn we doorgegaan richting Kanazawa.
Onderweg ook weer wegwerkzaamheden gehad, waar meestal physiek mensen het verkeer organiseren, maar deze keer een automatische. Matrix bord waar een poppetje met een vlag op animeert en een stoplicht met een tijdklok eronder. (Hier kan Nederland wat van leren)

Kanazawa is een mooie stad, veel groen langs de weg. En de mensen die er lopen lijken ook allemaal wat meer van het “Hipster” volk te zijn. Veel dure winkels e.d. (Gucci etc).

Na in te hebben gechecked zijn we even wat gaan eten en vervolgens naar de kasteel ruines en tuin gelopen. Helaas was deze ook wat tegenvallend. Dus zijn we al snel terug gegaan naar onze tot nu toe kleinste kamer, Ik denk van 2m x 2m ongeveer…

De rest van de accomodatie was wel fijn, grote wc, fijne douches e.d. echter het bed dat kraakte bij iedere beweging en op de gang vond men het leuk om om half 4 herrie te gaan maken en een wekker af te laten gaan voor een half uur. Maar op zich wel wat kunnen slapen.

Morgen Kyoto šŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *