Dag 7 – Kyoto (dag 2)

Vandaag geen auto gereden dus geen scoreboard

Opstaan met een houten rug en spierpijn, mijn matrasje thuis ligt toch wel wat beter maar och, in ieder geval wel geslapen… Vandaag onze ontbijt lunch aanwinst maar eens klaargemaakt.

Een bak met ramen, die een Michelin ster heeft gekregen. Eens kijken of het wat is πŸ˜€ en jawel het ziet er echt goed uit. Eerst een zakje over de ramen met kruiden, en vleesstukjes. Vervolgens kokend water (3 min laten staan),
Even door elkaar husselen, dan het rode zakje waar een soort van pindakaas (sesam) achtige substantie in zat. En weer husselen, en vervolgens het groene zakje. Een soort chili saus, en dan heb je….

Een lekkere bak ramen πŸ˜‰

Het weer was vandaag wat bewolkt en er zou kans zijn op regen dus we besloten naar een soort overdekt winkelcentrum/straat te gaan, waar ook het samurai en ninja museum was, dus dat hebben we gelijk ook gedaan.
Bij het museum hebben we hele geschiedenis van de samurai en de ninja uitgelegd gekregen, en er werden verschillende zaken uitgelegd ook werd er een soort voorstelling gegeven met een katana (samurai’s zwaard).

Uiteindelijk werden we naar een andere verdieping meegenomen waar we kregen uitgelegd waarmee ninja’s bewapend waren en hoe ze dit gebruikte. Na de uitleg mochten we zelf even ninja spelen, met ninja sterren gooien en met een blaaspijp met darts schieten (uiteraard beide van plastic). Erg vet !

Ninja Deibu

Daarna hebben we nog even door het winkelcentrum gelopen, echter was het einde amper te zien en na wat gelopen te hebben bleek dat er nog een straat over dwars liep en nog 1 parallel aan de winkelstraat waar wij in liepen dus we hebben behoorlijk wat gelopen.

Een van de overdekte winkelstraten zonder einde πŸ˜‰

Toen terug gegaan naar ons appartement, en uiteindelijk in het gebouw bij Kyoto Station, wat gegeten. Lekkere Beef. En erna nog even gewinkeld. Nieuwe schoenen en sokken gekocht…

Op de terugweg nog langs de 7eleven voor een toetje en wat voor morgen te bikken en te drinken halen. Mijn toetje was een groene thee puddinkje de groene sjizzle los smaakte wat muffig maar in combinatie met de witte romige sjizzle was het goed te pruimen πŸ˜€

Morgen een nieuw avontuur van Dave in Kyoto πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *