Dag 8 – Kyoto (dag 3)

Scoreboard
Ruitenwisser aan i.p.v. richtingaanwijzer: 0    YEEY!
Voor Japanse wouten door het oranje gereden: 1 (oepsie)

We begonnen onze dag weer met de van te voren gehaalde michelin ster ramen. En besloten vervolgens eens te kijken wat we nog niet hadden gezien in Kyoto. Het werd Ginkaku-ji, ook wel de “Silver pavilion” genoemd.

Deze hadden we de vorige keer niet gedaan omdat die nogal uit de richting lag. Nu ook nog, en kijkende naar het openbaar vervoer schema was het ook nog eens een drama… …Maar we hebben een auto… Dus we hebben naar parkeerplaatsen gekeken en er lag er 1 bij Ginkaku-ji.

Prachtig mooi, bij het pavilion, die overigens niet van zilver was. lag nog eens een super mooie aangelegde tuin met veel mos en waterpartijen ook hadden ze een uit zand opgetrokken berg die volgens mij mount Fuji moest voorstellen.

Echt prachtig allemaal na een tijdje hier te hebben rondgelopen besloten we niet terug te gaan naar de auto maar naar een ernaast liggende tempel en tuin te gaan. Ook deze was weer prachtig, heb in ieder geval genoeg foto’s gemaakt. Uiteindelijk zijn we terug gegaan naar de auto en teruggereden. (onderweg nog wat karma punten gescoord door een japanse vrouw te helpen met wat artikelen op te hangen (ik zag dat ze er niet bij kwam ))

We besloten wat later die avond om richting stad te rijden om tijdens zonsondergang en wat later in de avond wat avond shots te maken bij het iconische Ninenzaka en bij de Kiyomizu-dera tempel. We waren helaas niet de enige vooral bij de Ninenzaka stonden echt ik denk wel een man of 20-30. Dus we besloten eerst een foto te maken van de Kiyomizu-dera.

Vervolgens hebben we nog wat door de straten van de old town gelopen en hier en daar wat foto’s gemaakt, en naar mate het later werd met het statief erbij rondgelopen. Uiteindelijk probeerde we het nog eens bij de Ninenzaka waar het nog druk was maar waar we een beetje ertussen gemoffeld foto’s hebben gemaakt. En daarna hebben we nog wat in de omgeving gefotografeerd.

Ninenzaka, ik heb met de spiegelreflex betere foto’s 😉

Het was inmiddels al aan de late kant dus we besloten eens te kijken wat de 7eleven in de aanbieding had om in de magnetron te gooien (Japanse magnetron maaltijden zijn veel beter als die in europa). Daar vonden we iets wat we gingen proberen. Ik had een soort van curry met rijst en gepaneerde kip. En als toetje een potje tiramisu (waar de alcohol overheen is gevlogen en niets heeft geraakt, gelukkig ;))

Erg goed te nassen :D, morgen laatste volledige dag in Kyoto …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *