Japan dag 8 – Kyoto – Nijo Castle, imperial Palace & Fushimi Inari by night

Vandaag weer eens wat later opgestaan, ik kwam gisterenavond moeilijk in slaap. Waarom geen idee. Vandaag was de Planning om naar Nijo Castle te gaan, dus ben gaan zoeken hoe we hier het beste naar toe konden gaan. Met de metro uiteraard. 1x overstappen naar een andere metro dat was goed te doen 😀

Bij het uitstappen van de metro keken we gelijk tegen de buitenmuur van het kasteel, deze had net zo’n torentje op de hoek staan als die we in Tokyo hadden gezien. Vervolgens liepen we naar de ingang waar we entree moesten betalen uiteraard weer via een vending machine zoals heel veel zaken in Japan. Helaas waren ze hier ook aan het werk, aan de poort deze keer dus deze heb ik niet op foto.

DSC_0124

Eenmaal binnen werden we via borden rond het kasteel geleid. Het eerste wat we te zien kregen was een indrukwekkende poort met verschillende versieringen erop van kraanvogels en een draak en een tijger. Toen we hier onderdoor liepen kwamen op een binnenplaats waar je naar een tentoonstelling kon gaan kijken, echter mocht je hier geen foto’s maken en je moest er zoals dit ook weer hoort in Japan, De schoenen uitdoen. Dus het leek ons beter om verder te gaan omdat we toch niets op de foto mochten zetten.

DSC_0138

We liepen verder en kwamen uit bij de tuin, waarbij het hoofdpad alleen beschikbaar was om op te lopen. Hierdoor was het wel mogelijk om foto’s te maken zonder mensen erop. Van daaruit liepen we door naar het hoofd gedeelte waar ook weer binnen de eerdere muren een gracht lag. Binnen deze muren lag weer een heel houten complex waar je niet naar binnen kon maar erbuiten was weer een mooie tuin en een uitzicht punt vanuit een hoek van de muur.

DSC_0148

Het was vandaag weer heet en ook een wat benauwd, ik zweet al gauw (komt door mijn fysique) maar Paul begon nu ook te zweten. Dus we zijn verder gegaan weer naar de buitenring waar ook weer mooie tuinen te zien waren. elke keer zoekend naar wat schaduw.

DSC_0175

Eenmaal buiten besloten we naar het Imperial Palace te lopen, was een flinke loop en toen we er bijna waren hebben we wat gegeten om vervolgens weer verder te gaan. Het park waar het “Imperial Palace” in staat is echt Huge. Denk dat ik niet overdrijf als het 1km bij 1.5km is. Uiteraard moesten we de lange zijde hebben. Halverwege het park begon de muur om het echte paleis. Er omheen weer mooie paden met tuin en boomgaarden.

DSC_0189

Alle poorten leken gesloten echter in de verte zagen we een doorgang, waar wat Japanse guards bij stonden. Eenmaal ernaartoe gelopen kwamen we erachter dat je er alleen in mocht met een gids en dat dit weer apart geregeld moest worden. We namen een glimp door de poort maar het leek erg op wat we gezien hadden bij Nijo Castle dus besloten dit niet te doen. We hebben het park afgelopen en toen zijn we terug richting hostel gegaan. Waar we ons even hebben gedoucht, Boh gek echt benauwd vandaag. En een wasje hebben gedraaid.

IMG_20160524_183117
Ja weer bij dezelfde toko maar het smaakte goed en de rest wou ook vlees

Daarna spraken we weer af met mijn collega Bollen en zijn vrouw om wat te eten en vervolgens weer naar Fushimi Inari (rode poorten) te gaan voor mooie night shots 😀 Eerst weer lekkere beef gehad en weer heerlijk ge-ouwehoerd.
Daarna op pad naar Fushimi Inari deze keer via weer een andere route, via Kyoto Station.

DSC_0224

Deze keer kwamen we ook bij een Station dat iets dichterbij lag uit en stonden eigenlijk gelijk voor de main gate. Gelijk met statieven in de weer en lekker foto’s maken. Ik heb niet zo heel veel verstand van fotografie maar er zijn blijkbaar toch nog meer mensen die er nog minder vanaf weten. Foto’s maken in het donker van een poort met flitsers kan niet echt goed werken. En met een spiegelreflex zonder statief in het donker een foto maken kan eigenlijk ook bijna niet werken (Tenzij je een hele steady hand en arm hebt).

DSC_0208

Wat hoger de berg op gelopen en door wat poorten gelopen en de buurt lekker onveilig gemaakt met statieven die in de weg stonden en mensen die soms wel gelukkig netjes stonden te wachten. Na wat shots te hebben gemaakt besloten we dat het genoeg was voor vanavond. We moesten een ander station hebben omdat we dan een betere aansluiting hadden naar ons Hostel. Voor morgen staat nix gepland, Waarschijnlijk even wat winkels kijken, we zien wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *