Japan dag 9 – Relax dag (als nog Kiyomizu-dera)

Vandaag een lekker dagje relaxen, ofja relaxen… Vanmorgen de dag begonnen met rustig opstaan, uiteindelijk eerder dan ik verwacht had. Na wat met de telefoon aan de gang te zijn geweest besloten we een breakfast te nemen bij het hostel. Broodjes, noodles, scrabbled eggs, sla, worstjes etc. Op zich best nice en compleet.

Na het ontbijt vertrokken we rustig naar Kyoto Station om alvast tickets te halen en reserveren voor de Shinkansen terug naar Tokyo komende vrijdag. Er stond een behoorlijke rij dus we besloten een vending machine te gebruiken. Hopelijk hebben we het goede maar daar komen we vrijdag wel achter 😉

DSC_0234

Daarna zijn we opnieuw naar de “Kiyomizu-dera” temple gelopen om vervolgens hier nog eens het draken beeld te fotograferen en zo kon ik weer eens een filmpje maken. Van daaruit zijn we door de winkelstraat terug gelopen. En hebben hier en daar nog wat souveniers meegenomen.

Terug bij het hostel hebben we ons gedoucht, Want ondanks een temperatuur van 26 graden was het weer ontzettend benauwd. Ik besloot me gelijk te scheren op de terugweg van de tempel had ik me scheergel gehaald. Die als een soort helm op mijn hoofd zat bij het insmeren, en heel erg minty, werkte goed… Heb volgens mij wel een scheermesje verbruikt met mijn hoofd en baard te scheren maar dat mag de pret niet drukken.

Onderweg naar de eettent kwamen we op straat nog een Vrachtwagen met reclame van Deadpool tegen (staat bovenaan als afbeelding). Grappig 😀

IMG_20160525_175308

Als avondeten hebben we dit keer eens wat anders geprobeerd ik weet niet hoe het heet, maar er werd een zooi slierten met beef, pork en garnaaltjes met erop een ei op een plaat gegooid die in de tafel zat. En vandaar uit kon je het eten. Paul vond dit wat heftig en is voor een eitje met kaas en pork gegaan.

IMG_20160525_174944

Daarna zijn we nog even naar Kyoto Station gelopen om onder het station nog wat souvenier winkeltjes te bekijken.

Lol, net voordat we station ingingen stonden er wat japanners te protesteren. Ik weet niet waar het precies over ging maar ze waren tegen de amerikanen. Begeven moment, het is alsof Paul deze mensen aantrekt, begint er een japanner tegen hem te lullen, laten we hem even Sjeng noemen. Paul gelijk “I’m not an American”. Sjeng: “Oooh Ok, what country you from”. Paul: “The netherlands”. Sjeng: “Oooh, okee very good”. Sjeng: “Let me give you a hand”. En hij geeft Paul een hand. Ik was alweer aan het proesten van t lachen. Zeg Paul: “Een hand het waren maar 2 vingers.”. Ik kijk achter me heeft Sjeng een stompje… Boh gek toen kwam (en nu nog) ik helemaal niet meer bij… (als jullie het niet grappig vinden denk ik dat jullie het in levende lijven hadden moeten ondervinden, bij mij rolde de tranen over de wangen…)

DSC_0253

Terug bij het Hostel zijn we het dak op gegaan voor stad foto by night. Boven waren nog meer mensen, waaronder een drietal waarvan 1’tje knetter zat was. Toen we naar onder gingen zagen we dat hij de wasbak vol had gekots die ook op het dak was. Rice met Curry, als we het goed hadden gezien en geroken… Lekker…

Morgen gaan we naar Nara toe, samen met mijn Collega Bollen en zijn vrouw. En dan is het overmorgen weer voorbij wat betreft Kyoto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *