Japan dag 6 – Kyoto – Kiyomizu-dera, Ninenzake, Chion-in en Fushimi Inari Taisha

Dag 6 alweer, we besloten te starten met tempels en uiteindelijk richting de shrine met de rode (oranje in onze ogen) poorten te gaan. Volgens Google maps konden we dit met de bus doen, lijn 206 en hadden we hiervoor precies 230 Yen nodig. Na wat zoeken waar de bushalte daadwerkelijk was gingen we erbij staan.
Eerste bus kwam voorbij maar we hadden beide niet opgelet welk nummer er stond dus besloten we te wachten tot de volgende. Toen die even later aankwam zagen we dat deze zo vol was dat we besloten lopend te gaan.

DSC_0165

We gingen lopend de kant uit van de eerste tempel “Kiyomizu-dera” echter kwamen we eerst uit bij een boeddhisten tempel, die ik een beetje vond tegenvallen, kunst want dit was niet datgene wat we zochten. Om de “Kiyomizu-dera” te bezoeken moesten we eerst een straatje naast de boeddhisten tempel omhoog, een stuk omhoog. Met zweet in de nek kwamen we boven, lekker zoveel lopen als het 30 graden is, maargoed niet zeuren alles beter dan regen.

DSC_0180

We waren daar mooi getrimde heggen, met bloemetjes en aan het begin van de “Kiyomizu-dera” een poort en wat torens in het rood met wit. Een verscheidenheid aan beelden en stenen. Waaronder een beeld met 2 draken die ik persoonlijk ontzettend vet vond. We liepen wat verder en kwamen uit bij kassa’s waar we uiteindelijk tickets moesten kopen om de “Kiyomizu-dera” houten tempel in mochten en ook toegang kregen tot een platform met het iconische uitzicht van de tempel en de stad “Kyoto”.

DSC_0198

Via een wandelpad liepen we naar onder, naar de voet van de houten tempel. Hier kwam bronwater naar onder stromen in 3 stroompjes waar mensen dan voor “good luck” hun handen mee konden wassen en evt. van konden drinken. We liepen weer verder waardoor we uiteindelijk eindigde bij het begin van het complex met eraan een straat vol winkels en mensen.

DSC_0210

Aan deze straten waarvan 1 de ninenzake was lagen allemaal winkeltjes met vooral eten (zoetigheid) en toeristische spullen. En je kon er over de koppen lopen, hoe verder je af ging van Kiyomizu-Dera hoe rustiger het werd.

Begeven moment zaten we even in de schaduw op een muurtje, toen de bejaarde fotocamera club langskwam die in het Japans tegen ons begonnen te praten. “Nikon”,terwijl hij zocht naar het type en hij gebaarde iets met de hand omhoog, dat zelfde deed hij bij Paul maar dan met “Canon”. En er kwam nog iets achteraan van “Much expensive for me”. Toen we wegliepen zei er nog eentje “ByeBye” Waarna een hele harde rochel te horen was waarvan we ons nog steeds afvragen of dit nu incidenteel was of een reactie op ons.

DSC_0223

We liepen verder door een parkje naar het Chion-in tempel complex. Waarbij je na een trapje van met een 15 tal treden (en waar een trede zo hoog was als 2 normale treden) eenmaal door een hele grote houten poort kwam je weer bij een trap met dezelfde soort treden maar dan 4x zoveel. We besloten toch naar boven te gaan ondanks de hitte. Boven stonden nog wat kleinere gebouwen en torentjes.

DSC_0001

Eenmaal onder liepen we terug door het park richting metro. Vanuit het park liepen we onder een poort waarbij we daarna volgens mij op een soort van begraafplaats stonden met lantaarns enzo. Eenmaal buiten in de bewoonde wereld liepen we de winkelstraat af om richting de metro te gaan. De metro bleek hetzelfde te werken als in Tokyo dus daar hadden we geen problemen mee. En al gauw stonden we dan ook op het station bij Fushimi Inari. We liepen nog 2 straatjes door waarna we bij de daadwerkelijk Fushimi Inari Taisha waren.

DSC_0008

Fushimi Inari Taisha is waar die rode (oranje vinden wij) poortjes allemaal achter elkaar staan. We besloten de klim te maken, en we keken wel hoe ver we zouden komen want je loopt een berg op door die poortjes. Ik denk halverwege of iets verder dat we besloten dat het goed was. Foto’s maken van een rij van de poortjes zonder dat we toeristen erop hadden staan bleek nog een hele uitdaging maar het lukte uiteindelijk wel. De toeristen name af naar mate we hoger gingen.
Na de hele weg via een ander pad weer terug te hebben gelopen besloten we terug te gaan.

DSC_0016

We had afgesproken met mijn collega en zijn vrouw om half 8 af te spreken. Zij zijn inderdaad op hetzelfde tijdstip in Japan (en zelfs Kyoto) als ons. We gaan een dezer dagen ook met zijn 4en naar Nara. We hebben uiteindelijk nog wat night shot gemaakt en zijn daarna lekker weer terug gegaan. Vandaag was een dag van veel lopen en dus ook calorie├źn verbranden (prima voor mij dus ;)) Morgen Bamboo Forest en de golden Pavilion…

DSC_0036

One thought on “Japan dag 6 – Kyoto – Kiyomizu-dera, Ninenzake, Chion-in en Fushimi Inari Taisha”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *