Japan dag 14 – Tokyo – War Museum en Akihabara

Vandaag langer in bed gelegen, buiten klonk het alsof het regende en na een plasje kon ik dit ook visueel vaststellen. We besloten naar het War Museum te gaan, er zouden in de hal wat kanonnen en een vliegtuig staan. En op basis daarvan zouden we ook een keuze maken om daadwerkelijk geld te betalen voor het museum.

Gelukkig was het museum gewoon bereikbaar met metro, zelfs zonder overstappen. Daarna helaas een klein stukje lopen door wat zachte motregen, de temperatuur was overigens wel lekker. Ik gok een 22 tot 24 graden.

DSC_0648

Eenmaal aangekomen bij het War museum stond er een vliegtuig, locomotief, 2 kanonnen en wat andere spullen in de hal. Deze hebben we dan ook vastgelegd op camera. Op basis hiervan besloten we de gok te wagen en naar binnen te gaan. Waar we helaas geen foto’s mochten maken :'(

DSC_0647

In principe liep je in het moderne museum van de oudheid naar het nieuwe. Helaas waren de bordjes bij de voorwerpen allemaal in het Japans, maar bij de algemene dingen werd wel in het engels uitgelegd welke periode en wat het verhaal was van die tijd.

DSC_0650

Eerst kregen we de samurai periode, supervet met de armors en het wapentuig. In de tijden die volgde werden japanse oorlogen bekeken en later de oorlogen met externe landen en het uiteindelijke overschakelen naar buskruit e.d.

En uiteindelijk ook hoe de andere culturen hun “bijdragen” deden, Met verschillende voorwerpen, kleding, sieraden, oorkondes etc. Later in het museum ging het over de 2de wereld oorlog en de oorlog tussen Japan en Amerika. Met ook hier de verschillende voorwerpen e.d. bij.

Je eindigde in het midden van het museum waar ook weer een vliegtuig stond en zelfs zo’n kamikaze vliegtuig maar ook een tank, terpedo’s, raketten en allerlei modellen en oorlogsspul. Erg vet… Uiteindelijk voor ons in ieder geval de moeite waard.

IMG_20160530_142817

We besloten om vanuit het museum naar Akihabara te gaan, om hier nog eens wat van die levens grote winkels binnen te gaan. Uiteindelijk hebben we er een paar gehad maar uiteindelijk komt het neer op of electro spullen, tekenfilm spullen of arcade hallen.  Doe we begeven moment naar buiten liepen bij 1 stonden er een Mario, donkey kong en King Kopa te wachten voor het verkeerslicht in karts. (Ja alleen in Japan…)

IMG_20160530_140443

Na wat rondgeneusd te hebben besloten we terug te gaan naar het Hostel om van daaruit te gaan eten. Sushi stond op het programma, al bijna 2 weken in Japan en nog geen sushi gehad.

Middels trip advisor had ik iets in de buurt gevonden, en gingen we erheen. We kregen de kaart, helaas alleen japans dus met google translate alles moeten vertalen (Soms de vaagste vertalingen). uiteindelijk hadden we beide een sushi mix en Paul een beef stick en ik wat sashimi.

IMG_20160530_173138

IMG_20160530_173642
Om een review te geven. Persoonlijk vind ik onze “Westerse” Sushi lekkerder naar het was niet slecht. Hier in Japan smaakt het meer naar vis en zee. En krijg je wat minder spul er omheen gewoon rijst en de vis en wat wasabi ertussen of een andere combo. Na gegeten te hebben besloten we terug te gaan om ons te douche en uiteindelijk alles klaar te maken voor morgen (Vroeg op)

Ja mensen na 2 weken gaan we morgen helaas Japan verlaten. Ook weer fijn om mijn vriendin en dochter te zien. Maar Japan is een geweldig land en als ik ooit kan wil ik nog eens terug. De mensen, cultuur, eten etc. Geweldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *